Geschiedenis

Geschiedenis

Sinds augustus 2002 bieden wij kleutergym in Berlicum aan. In de eerste groep zijn we begonnen met 10 kinderen en in de tweede groep met 9. Voornamelijk kwamen de kinderen uit Berlicum zelf. Elke week werden er verschillende lessen gegeven. Hierdoor vormden we een beeld van peuters/kleuters. Hoe kan je nu namelijk het beste omgaan met deze doelgroep? Wat kunnen ze? Daardoor ontwikkelden we een visie wat we belangrijk vonden om deze jonge kinderen bij te brengen. Door de jaren heen heeft de kleutergym zich ontwikkeld. Nu is het nog steeds zo dat we dat we in Berlicum met 2 groepen werken. De groepen zijn echter groter geworden. Er zitten tussen de 15 en 20 kinderen in een groep en ze komen nu ook uit andere dorpen zoals o.a. Den Dungen, Rosmalen, Sint Michielsgestel of uit de stad ’s-Hertogenbosch. Dit komt omdat we in de loop van de jaren een bepaalde naam hebben opgebouwd en ook qua lesstof het nodige ontwikkeld hebben zodat wij ervan overtuigd zijn dat wat we doen ook uitnodigend, veilig en zinvol is.

Kleutergym Middelrode

Sinds januari 2009 zitten wij niet meer op de locatie in Berlicum. In verband met het slopen van de toenmalige sportzaal zijn wij verhuisd naar een sportzaal in Middelrode. Na één jaar oriënteren en verschillende zalen bezocht te hebben is ons oog gevallen op de sportzaal van de Herman Jozefbasisschool. Deze zaal bood ons meer mogelijkheden en is hygiënischer dan onze oude zaal. Tot op heden zijn wij erg tevreden.  

 

Kleutergym Sint Michielsgestel

Per 27 september 2008 is stichting kleutergym de Zon ook actief in Sint Michielsgestel! De lessen werden verzorgd in de sportzaal bij Gymnasium Beekvliet. Na een korte periode van gewenning werd het al snel drukker. Vanaf de start van het seizoen 2009 wordt er in twee groepen les gegeven. November 2012 zijn we verhuisd naar de sportzaal van de Mariellaschool op het terrein van Kentalis. Per augustus 2020 maken wij gebruik van de gymzaal van ‘De Ellips’. Leoni en haar staf staan iedere zaterdagochtend vol energie en enthousiasme klaar voor de peuters en kleuters.

Over ons

Lees hier meer over kleutergym, 

de lessen en ons team

Lesrooster

Lees hier welke lesthema's
wanneer aan bod komen

Inschrijfformulier
Enthousiast na de proefles? 
Klik hier om uw kind in te schrijven

Contact

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoon
Bericht
Verzenden

Contactgegevens

Locatie Sint-Michielsgestel

Van den Kerkhoffstraat 27

5271 CH Sint-Michielsgestel

Ingang via Christinastraat

Leoni: 06-41780356

 

Locatie Berlicum/Middelrode

Pastoor Verlindenstraat 22

5258 HV Middelrode

Daan: 06-46087708